Виховуємо нове покоління на духовній скарбниці традицій

парад козацький військ 04.12.13

У системі виховної роботи школи-родини №2 кожен місяць навчального року має певний напрямок виховання. У грудні у нас проходив місячник національного виховання, усі заходи якого проводилися з метою допомогти учням усвідомити себе як частину нації, спонукати до самовдосконалення громадянина-патріота, вироблення громадянського обов’язку, готовності стати на захист Батьківщини, виховувати почуття господаря держави; вивчати минуле народу, берегти свій дім, батьків, рід, народ, Батьківщину.

У дусі звитяги, доблесті та честі наших пращурів, вшанування традицій козацького війська відбулися заходи до Дня збройних сил України «Парад козацьких військ» (1-4 кл.), пізнавально-розважальна гра «Козацькому роду нема переводу» (5-7 кл.), конкурсно-розважальна програма «Козацькі забави» (8-11 кл.).

Щороку учні старших класі з нетерпінням чекають неповторного дійства у школі-родині – свята «Андріївські вечорниці». Увесь педколектив, батьківський комітет школи, учні 9-11 класів готували костюми, оформлення столів, страви, художні номери, - і все це в українському стилі. У цьому році сценарій свята було обрамлено епізодами фільму «Величне століття. Роксолана». Усі, хто побували на нашому святі, потрапили у світ національних традицій і мистецтва, гарно відпочили та отримали задоволення від приємних емоцій, яскравого видовища.

19 грудня члени шкільного учнівського парламенту з допомогою батьківського комітету привітали солодощами учнів з Днем Святого Миколая. А для учнів початкових класів творча група комітету культмасової роботи підготувала виставу «У надвечір’ї Святого Миколая».

Захоплююче родинне свято «Тато, мама, я – козацька сім’я» у рамках спортивно-масової роботи школи 20 грудня підготували вчителі фізкультури Л.І.Смоляр та О.В.Сидорчук для учнів та батьків 1-4 класів. Змагання виявили рівень витривалості, спритності, сили духу та почуття гумору учасників заходу.

Беззаперечно Новий рік – теж родинне свято. Широко відчинені двері школи були для батьків та гостей у дні проведення новорічних свят, ранків. Атмосфера свята захопила усіх: і дітей, і дорослих. Веселий, святковий настрій для учнів початкових класів створили добре знайомі улюблені герої казок та мультфільмів, що завітали на ранок «У сяйві новорічних вогнів». Вони запрошували учнів до хороводів, ігор, танців, розваг. Жодна дитина не залишилася поза увагою. Розваги, жарти, ігри, конкурси, пісні і танці запросили бажаючих відпочити та весело провести час у колі друзів учнів 5-7 класів у розважальній програмі «Новорічне диво». Цікаву ідею, оригінальні пропозиції внесли старшокласники для організації та проведення новорічного вечора у стилі «ретро». Дрес-код, музика, художні номери, конкурсні завдання… - усе втілило задум у реальність, і учні 8-11 класів змогли побувати на «Голубому вогнику: ретро 60-80-ті».

І це ще не весь перелік заходів, що відбувалися у нашій школі-родині №2 у грудні. Хоч на підготовку та організацію свят не завжди вистачало часу, але ми впевнені що 2013 рік, І семестр навчального року в учнів та вчителів закінчилися на позитиві і у хорошому настрої.

Заступник директора з виховної роботи Кравчук Т.М.

парад козацький військ 04.12.13

парад козацький військ 04.12.13парад козацький військ 04.12.13/Files/images/tradits/Миколай.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 362

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.