«Лесин віночок»

/Files/images/рис2.jpg «Лесин віночок»

До Лесі моя думка лине

І серце прагне подвиг свій здійснить,

Бо прикладом вона для мене

Жагою жити, і любити, і творить

Струною ніжно в серці забренить....

/Files/images/рис3.jpgУкраїнська рідна землe, щедра ти на таланти, яких породила на світ, збагативши нашу літературу і прославивши її серед інших, подарувавши безсмертні імена поетів та письменників. Одним з найвеличніших серед них є ім’я нашої славної землячки - Лесі Українки.

/Files/images/рис4.jpg«Лесин віночок» - так називались заходи, що були проведені бібліотекарем зош №2 для учнів початкової школи, присвячені 142 річниці з дня народження Лесі Українки.. Адже вивченню її творчості у школі-родині приділяють неабияке значення. Учні 1-4 класів, переглядаючи презентацію, знайомились із життєвим та творчим щляхом поетеси. Читали її вірші, співали пісні та водили хороводи, які у дитинстві так любила Леся. А ще переглянули мультфільм до казки «Біда навчить». Ознайомились діти також і з виставкою книг та творчістю її мами – відомої письменниці Олени Пчілки.

/Files/images/рис5.jpgОдним із найбільш захоплюючих заходів є традиційний конкурс на краще декламування творів Лесі Українки та написання власних віршів та творів, присвячених Лесі. У цьому конкурсі беруть участь усі бажаючі учні від 1 по 11 клас, а переможці мають можливість стати учасниками обласного конкурсу читців-декламаторів, що проводиться у Палаці культури нашого міста. Не винятком став і цей рік. Переможці шкільного конкурсу стали призерами і обласного. У молодшій віковій категорії ІІ почесне місце посіла учениця 8-А класу Романюк Дар’я, а у старшій віковій категорії учениця 9-А класу Тимощук Крістіна посіла ІІІ місце.

Романюк Т. В., зав. бібліотекою ЗОШ№2

Кiлькiсть переглядiв: 407

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.