Міський фестиваль відеороликів «Цінність твого життя – в твоїх руках»

Міський фестиваль відеороликів «Цінність твого життя – в твоїх руках»

Міський фестиваль відеороликів «Цінність твого життя – в твоїх руках»У рамках проведення інформаційно-консультативної акції «16 днів проти насильства» 07 грудня 2017 року в ЗОШ № 2 відбувся міський фестиваль відеороликів «Цінність твого життя – в твоїх руках». Фестиваль проводився з метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь-якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека.
Під час заходу представниками закладів освіти були презентовані відеоролики «Ми проти насильства», «Насиллю – ні!», «Україна без насильства», «Мій новий день настане!», «Цінність твого життя – в твоїх руках». У коротких відеороликах учасники фестивалю привернули увагу до проблем жорстоких, нетолерантних стосунків між людьми, протиправних дій та порушення засад людяності, захисту прав дітей на сімейне благополуччя, а також цінності людського життя. Старшокласники виявили жвавий інтерес до обговорюваної проблеми, взяли участь у дискусії, модератором якої була Балаушко Тетяна Миколаївна.
На завершення зустрічі було проведено акцію «Руки вдячності», під час якої учні на відбитках своїх долонь писали слова вдячності оточуючим, адже вдячна людина не може бути жорстокою.
Учасники заходу дійшли думки, що кожен має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, що має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій дитині, і дорослому, і особі літнього віку.
Тетяна БАЛАУШКО, головний спеціаліст управління освіти і науки

Кiлькiсть переглядiв: 387

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.