ПІСЕННИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ЗОШ №2

«Пісенний фестиваль» у ЗОШ №2

Музика – це мистецтво особливої емоційної сили, що займає значне місце в нашому житті і є надихаючою силою для кожного з нас. Вона виховує, змінює нашу душу, наші звички та лікує наше серце.

Тому в загальноосвітній школі № 2 приділяється велика увага роботі шкільного вокального гуртка. Основною його метою є формування в дітей естетичних музичних смаків, любові до рідного краю, патріотичного настрою при виконанні музичних творів.

/Files/images/DSC_0118.JPG

Коли співають діти – майбутнє є в країни,

Дитяча щира радість усіх нас зігріва.

Талановиті діти у нашій школі рідній,

Погляньте, як багато таких, як ти і я, –

під таким гаслом відбувся в нашій школі пісенний фестиваль «Яскравий світ дитинства і добра». У ньому взяли участь учні 2-11 класів. Фестиваль був поділений на дві частини. Перша частина починалась із виступу ансамблю «Бревіс» (учні 6-7 класів), які розпочали його піснею «А ми дівчата з України». Патріотичні сукні, у яких виступали дівчака, та дзвінкі голосочки передали великий заряд емоцій та позитиву, адже співали вони про рідний край, про майбутнє, яке має бути щасливим. Пісня «Аист на крыше» була закликом до миру, який так потрібно нам зберегти, щоб згинули всі війни на світі. Феєричним був виступ ансамблю «Горошки» (учні 2-3 кл.) з піснями «Соняшник» та «Часики», які зірвали шквал аплодисментів у залі. /Files/images/DSC_0123.JPG Їхні посмішки не лишили байдужими жодного глядача, а жартівливе виконання пісень розвеселило публіку. Не менш цікавою була інсценізація пісні «Колобок», де учні не тільки співали, а й показали театралізоване дійство. /Files/images/DSC_0148.JPG Про шкільні симпатії та дитяче перше кохання співали Корнійчук Назарій та Черниш Михайлик, а от ніжна та тендітна Юлечка Комендат заспівала нам про «чудові мрії, спалахи надії». Пісню «Райдуга», у якій розповідається про музику «з барвами фарби і слова», нам заспівала наймолодша учениця фестивалю Янчевська Ангеліна.

Знову цей зал, і жадана, омріяна сцена,
Знову від усмішок сяйво засліплює нас…

Друга частина фестивалю була конкурсною. У ній брали участь учні старших класів: Гаврилюк Ірина з піснею «Потічок карпатський», Цепак Віктор з піснею «Не бійся жити», Босс Олександра з піснею «Човен», Роман Янчевський (пісня «Там»), Маліновська Ліана (пісня «Останься»), Махневич Дмитро (пісня «Надкусили місяць зорі»), Романюк Даша (пісня «Ми чемпіони»), Заруцька Даша (пісня «Рваная душа»). Кожен виступ супроводжувався голосними оплесками, що було свідченням небайдужості їхніх уболівальників, адже за конкурсантів мали право голосувати всі охочі: учителі та учні 1-11 класів, батьки та гості. Під час голосування також мали можливість заспівати свої пісні і два ансамблі старшокласників. Це і славнозвісний ансамбль «Зоряна симфонія» з піснею «Била мене мати», які є найактивнішими учасниками не тільки шкільних, а й багатьох міських заходів. А також родзинкою був виступ улюбленого ансамблю хлопців «А-5», з якими під час виконання пісні «Она вернется» співав увесь зал. За результатами голосування переможцем став Віктор Цепак. Усі учасники фестивалю отримали грамоти та дипломи, що дуже їх потішило. А сам фестиваль був проведений у дружелюбній атмосфері вперше, але за багатьма побажаннями учасників і глядачів він буде проводитись щороку, аби виявити все нові і нові таланти нашої школи. Адже:

До зірок – лише тільки крок.
Сміливо ідіть у дивні світи.

В небесах ваш зоряний шлях перемог,
Зробіть перший крок і йдіть до зірок.

Кiлькiсть переглядiв: 454

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.