Шевченкові дні у ЗОШ№2

/Files/images/шева.jpg

Ось, тримаючи кетяг калини,/Files/images/калина.jpg

Біля серця вогонь не згасне.

У ім’я всієї Вкраїни,

Ми говоримо про тебе, Тарасе.

Тарас Григорович Шевченко… Його ім’я і його творчість невмируща, його життя можна вважати справжнім подвигом, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрити шлях у майбутнє. Поезії нашого Кобзаря - то одкровення, які він висловив для нас, сучасних і прийдешніх поколінь українців. Тому, щороку вшановуючи його пам'ять, традиційними стали заходи у Новоград - Волинській школі-родині №2 присвячені його творчості. Це і виставки книг, уроки-бесіди, вікторини та брейн ринги, виставки малюнків , конкурс на найкращий твір про Шевченка, конкурс читців - декламаторів, переможці яких беруть участь у міських конкурсах. /Files/images/доня.jpg

Такими переможцями цього року стали дві учениці нашої школи у старшій та молодшій віковій категорії. Почесне перше місце посіли Романюк Дар’я, учениця 8 класу, яка читала поему «Причинна», а по закінченні заспівала акапельно пісню на слова Т.Шевченка «Не тополю високую..», та Тимощук Крістіна, учениця 9 класу, яка перевтілилась на героїню Шевченкового твору «Русалонька».

11 березня на базі нашої школи було проведено міжшкільну вікторину «Кобзареве слово живе і донині», у якій взяли участь команди учнів 6-х класів ЗОШ№2, ЗОШ№6 та НВК. Ідея проведення заходу належить бібліотекарям Зозулі Л.В.(НВК), Панченко Н.П. ( ЗОШ№6), Романюк Т. В. ( ЗОШ№2), Синицькій О.А. (ЗОШ№5), які підготували і провели його у дружньому колі, з хорошим настроєм та цікавими завданнями. Учні із захопленням відповідали на запитання, розгадували ребуси, складали «ланцюжки та путанки», а також гарно декламували вірші Т.Г.Шевченка. Капітани команд продемонстрували хорошу пам'ять та знання творів Тараса Григоровича, бо їхнім завданням було написати максимальну кількість назв Шевченкових поезій. Усі учні показали гідний рівень знань, але за підрахунками результатів місця розподілились таким чином:

І місце – команда ЗОШ№2

ІІ місце – команда НВК /Files/images/фінал.jpg

ІІІ місце – команда ЗОШ№6

Журі нагородили команди подарунками та грамотами, а вболівальники оплесками та гарними словами підтримки.

По закінченні учні переглянули цікаву презентацію та відеофільм про життєвий та творчий шлях «великої історичної та легендарної постаті» нашої України, бо кожен вірш Шевченка «кричить» про Україну, кожен його витвір закликає до боротьби,кожне слово так ніжно оспівує красу нашої неньки –України. І ми вдячні йому за те, що він зробив для України.

Романюк Т. В., завідуюча бібліотекою ЗОШ№2

Кiлькiсть переглядiв: 367

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.